f1

2015.03.28. 12:57

Ecclestone örülne, ha a Red Bull megvenné az F1-et

Véleménye szerint a CVC el is adná azt, ha jó ajánlatot kapna

Tajthi Andrea

Fotó: Getty Images/Red Bull Content Pool

Bernie Ecclestone örül azon híreknek, melyek szerint a Red Bull esetleg megvásárolná a Forma-1-et.

Több kiadvány, köztük az Auto Motor und Sport, a Blick és az Österreich is arról számolt be, hogy a Red Bull milliárdos tulajdonosa, Dietrich Mateschitz talán eladná a Red Bull Racinget és a Toro Rosso-t is, helyette viszont a CVC-től átvenné a teljes Forma-1-et.

"Örülnék neki." - mondta Ecclestone. "Nekik (CVC) is jó lenne. Ők abból élnek, hogy vesznek és eladnak vállalkozásokat, szóval ha valaki jó ajánlattal áll elő, biztos vagyok benne, hogy eladnák. El kéne adniuk."

Christian Horner, aki köztudottan jóban van Ecclestone-nal, pénteken azt mondta: "Nem a Red Bull futtatja a Forma-1-et." 
Később azonban az újságírók arról kérdezték, a Red Bull mit tudna hozzátenni a sporthoz, ha irányíthatná azt.

"A Red Bull eseményeket, bajnokságokat promótál, méghozzá elég sikeresen." - mondta Horner, kifejtve, hogy úgy véli, a jelenlegi sport- és technikai szabályok mára túl magasak lettek.

"Úgy gondolom, hogy szükség van ezek ellenőrzésére, áttekintésére, és meghatározni, hogy a jövőben mire lenne szüksége a Forma-1-nek."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!