f1

2015.03.05. 09:23

Immár hivatalos: A Manor ott lesz a szezonnyitón!

A csapat lépésről lépésre halad 2015-ben.

Kovács Noémi

A Marussia F1 Team utódcsapataként létrejött Manor Marussia F1 Team mai sajtóközleménye alapján immár biztos, hogy ott lesznek a melbourne-i szezonnyitó versenyen. Az istálló 2014-es versenyautójuk módosított változatával állnak fel a rajtrácsra, amelyet a 2015-ös szabályokhoz igazítottak.

Eközben készül a 2015-ös változat is, bár kérdéses, hogy ez egy teljesen új autó lesz-e. Eközben az alakulat végleg kikerült a csődeljárás alól, mivel február 19-én hivatalos megállapodást kötött hitelezőivel a tartozások rendezéséről. Ebben egy új befektető, Stephen Fitzpatrick volt a csapat segítségére.

Új ideiglenes csapatelnök is érkezett, aki nem más, mint a Sainsbury korábbi vezérigazgatója, Justin King – akinek a fia, Jordan King idén futja első évét a GP2-ben, a Racing Engineering csapatával. Ki tudja, Jordan talán már idén lehetőséghez jut egy-egy pénteki szabadedzésen, 2016-ban pedig talán már az F1-es rajtrácson is ott lehet – a háttere megvan hozzá.

A csapat egyelőre eddig csak egyetlen versenyzőt jelentett be, a WSR-ből illetve a GP3-ből is ismert Will Stevenst. A hivatalos közlemény még nem tért ki arra, hogy ki lesz a második pilóta, de a nyilatkozat alapján hamarosan Stevens csapattársát is bejelentik.

„Szeretnék köszönetet mondani az összes csapatnak, az FIA-nek, a FOM-nak, a támogatóinknak, a személyzetnek és természetesen a rajongóinknak mindazért a támogatásért, amit az elmúlt hat hónapban kaptunk tőlük. Ez egy kihívásokkal teli időszak volt mindannyiunk számára, de túljutottunk rajta és most már ismét csak versenyezni akarunk. Stephen Fitzpatrickkel és Justin Kinggel a fedélzeten újfajta üzleti megközelítést vezetünk be, így most nagyszerű helyzetben vagyunk a szezon kezdete előtt. Fantasztikus és egyben hálás pillanat is ez a csapat minden tagja számára.” – mondta el a Manor elnöke és sportigazgatója, Graeme Lowdon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!