f1

2015.03.15. 09:45

Salo: A Hondának nagyobb szüksége van most Alonsora, mint valaha

A Honda konzervatív volt Melbourneben, de ezzel nem biztos, hogy meghozta a spanyol étvágyát a versenyzésre.

Kovács Noémi

Fotó: McLaren

A Honda F1-es programjának vezére, Yasuhisa Arai elárulta, hogy bár bennük van a lehetőség egy hatalmas javulásra, a szezonnyitó versenyhétvégére mégis inkább egy konzervatívabb beállítással érkeztek meg.

„A barcelonai teszt után arra számítottunk, hogy Ausztráliában képesek leszünk arra, hogy jó pozícióban harcolhassunk. Azonban sajnos nincs tapasztalatunk a magasabb hőmérsékleten és mivel nem veszíthetjük el a hajtóművet már az első versenyen, ezért a beállításaink igen konzervatívak voltak. Éppen ezért a belső égésű motor és az MGU-K teljesítményét is némileg csökkentettük. Emellett azonosítottunk néhány problémát, de sajnos nem tudjuk mindet megoldani Malajziára.” – magyarázta a helyzetet Arai.

Azonban az egykori F1-es pilóta, Mika Salo azon a véleményen van, hogy a barcelonai teszten történt balesetéből lábadozó Alonsora az a küszködés, amit a McLaren eddig bemutatott, nincs túl ösztönző hatással.

„Elképzelhető, hogy innen nézve Alonso így nem akar majd ebben részt venni. De mivel ekkora a lemaradásuk, nagyobb szükségük van most rá, mint valaha.” – mondta el az MTV3 kommentátoraként tevékenykedő Salo a véleményét.

Az ausztrál futam után pedig mindenki levonhatta a következtetést: a McLaren jelenlegi lemaradása óriási a másik három motorbeszállítóhoz képest. Az Alonsot helyettesítő Kevin Magnussen motorgondok miatt már fel sem tudott állni a rajtrácsra és a 11 célba ért versenyzőből egyedül a wokingi alakulat talpon maradt pilótája, Jenson Button nem szerzett pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!