f1

2015.04.08. 09:29

A Mercedes készen áll a harcra a Ferrari ellen

A Mercedes kissé átütemezi a 2015-ös fejlesztési programját, hogy válaszolni tudjon az éledező Ferrarinak.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Mindössze két héttel azután, hogy a Mercedes ellentmondást nem tűrően első és második helyen végzett Melbourne-ben, a bajnokcsapat egyenlő körülmények között is kikapott Sebastian Vetteltől Malajziában. Az eredmény egy mélyreható átszervezési időszakot követett a Ferrarinál, amely kissé helyreállította a renoméját a győzelem nélküli 2014 után. Amikor megkérdezték, készen áll-e a feltámadt Ferrari elleni harcra, Toto Wolff azt mondta, bízik a csapata erőforrásaiban, de valóban reagálniuk kell.

„Olvastam egy cikkben, hogy a Ferrari jelentősen emelte a költségvetését” – nyilatkozta Wolff. „Mindenünk megvan, amire szükségünk van. Biztosak vagyunk benne, hogy az erőforrásaink és egyebek tekintetében egyáltalán nem állunk rosszul. Csupán nyugodtnak kell maradnunk, folytatni a fejlesztéseket, megfelelő dolgokat pakolni az autóra, és néhány fejlesztést előbb felrakni, mint eredetileg terveztük. Pánikra nincs ok; visszatértünk a normális, szokásos idényhez, amikor nem csak egy csapat esélyes a győzelemre.”

Wolff bevallotta, mulattatta a tény, hogy az emberek két hét alatt milyen hamar véleményt változtattak a 2015-ös szezont illetően.

„Szerintem nem kellene túlzásokba esnünk. Melbourne-ben mindenki azt hajtogatta, hogy a Mercedes megnyeri az egész évet, és senkinek sincs esélye elkapni őket. Két héttel később már egy korszak végét rebesgették. Talán valóban új korszak kezdődik, a kiélezett csaták korszaka, olyan csatáké, amelyeket boldogan fogadunk el, egy kihívás, aminek állunk elébe. Minden azon múlik, hogy nyugodtak maradjunk, értékeljük a dolgokat, és próbáljuk megtartani az önbizalmunk és a sebességünk, ami az elmúlt pár futamon mutatkozott.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!