f1

2015.04.08. 09:00

A Pirelli radikális változásokat sürget

Paul Hemberynek egy szombati sprintfutam ötlete is tetszik

Tajthi Andrea

Fotó: Pirelli Motorsport/ Andrew Hone

A Pirelli F1 főnöke, Paul Hembery radikális változásokra szólítja fel a Forma-1-et, mielőtt meghosszabbítanák szerződésüket a királykategóriával.
Az olasz gumigyártó és Hembery támogatja Ecclestone törekvéseit annak érdekében, hogy fokozzák a "show-t".

Hembery még az előtt felszólalt, hogy kiírnák a hivatalos pályázatot arra, hogy ki legyen az f1 hivatalos gumiszállítója.

"Úgy véltem, a péntek éjszakai kvalifikáció jó ötlet, és egy szombati sprint futam is jó lenne, némi extra, így a rajongók már szombaton is látnának eredményeket és dobogós helyezéseket. Nem nekünk kell ugyan megmondani, hogy mit és hogyan kellene változtatni, de szükség van a változásra." - mondta Hembery.

A Pirelli jelenlegi szerződése jövőre lejár, így figyelembe kell venni más gumigyártók ajánlatait is, amennyiben vannak.

"Alig várjuk, hogy a megtudjuk a 2017-es pályázat részleteit. Szeretnénk látni, hogy mi a terv. A szórakoztatóiparban vagyunk. Egyeseket talán zavarnak az ötletek, de ha nem szórakoztatjuk az embereket, azok nem fognak nézni minket, akkor pedig a szponzorok nem fognak jönni, és így tovább. A jelenlegi üzleti modell egyértelműen nem nyújt eleget az embereknek. Változásra van szükség  a jelenlegi mechanizmus módosítása pedig nagyon nehézkes és lassú. Túl sok emberünk van túl különböző érdekekkel. Valakinek meg kell határoznia az irányt és közölni, hogy ez lesz. Nem tölthetünk egy újabb évet azzal, hogy csak körbejárkáljuk a problémákat hogy lehetőleg kompromisszumos megoldást találjunk."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!