f1

2015.04.10. 18:12

Belépőjéért vezetési lehetőséget akart a pályán átfutó férfi

A Ferrarinál egy autót akart kérni magának, elvégre van jegye...

Tajthi Andrea

Őrizetbe vették az a rajongót, aki a Kínai Nagydíj pénteki második szabadedzésén két autó között keresztül szaladt a pályán.

A férfi átmászott a lelátók előtti három méteres kerítésen, majd átsprintelt a versenypályán, és felkapaszkodott a célegyenes menti falon. A jelentések szerint ezt követően a Ferrari boxába ment azzal a szándékkal, hogy vezesse az egyik autót.

A jegyét lobogtatva állítólag azt kiabálta: "Akarok egy autót. Van jegyem."

A férfit a biztonsági őrök azonnal átadták a hatóságoknak és elvitték a pályáról. Többen úgy nyilatkoztak a férfiról, hogy inkább őrültnek tűnt, mintsem részegnek.

Az történtek után fokozottan figyelnek majd a kínai őrük, elvégre a célegyenesben 300 fölötti sebességgel is haladhatnak a versenyzők.


Az eset a 2003-as Brit Nagydíjra emlékeztethet, mikor egy tiltakozó férfi rohant a pályára, szerencsére a versenyzők ki tudták kerülni. Mint kiderült a fanatikus férfi Neil Horan volt, egy ír, római katolikus pap, aki a 2003-as brit futamon és a 2004-es nyári olimpiai játékokon is azt hirdette, hogy közeleg a világ vége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!