f1

2015.04.28. 16:24

Így ösztönözné Mosley a nagyokat a költségcsökkentésre

Véleménye szerint így meg lehetne győzni a gazdag csapatokat is a költségvetési korlát bevezetéséről

Tajthi Andrea

Fotó: Sahara Force India

A korábbi FIA elnök, May Mosley úgy gondolja, a Forma-1-es csapatoknak több teret kellene engedni a technikai fejlesztések terén, cserébe, ha beleegyeznek a költségcsökkentési javaslatokba.

Mosley korábban már bevezette volna a költségvetési korlátot, 30 millió eurós határt húzott volna csapatoknak, de az F1-es csapatok szövetsége, a FOTA megvétózta az elképzelést, és 2009-ben kilépéssel fenyegetőztek.

A magas költségek azonban még most is komolyan fenyegetik a kisebb csapatok jelenlétét a rajtrácson, ezért számos kísérlet volt már a költségek csökkentésére, de tényleges eredményt nem sikerült elérni.

Mosley úgy véli, hogy a nagy csapatokat is meg lehetne győzni a költségcsökkentésről, egy évi 100 millió dolláros limitről, ha cserébe jelentősen nagyobb teret kapnának a technikai fejlesztésekben.

"Hiszem, hogy ezen ajánlat esetén rövid időn belül az összes csapat párolná a költségvetési sapkát." - mondta Mosley az Auto Motor und Sportnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!