f1

2015.04.08. 09:17

Vergne: Reális a 2016-os visszatérés

Jean-Eric Vergne megpróbál visszakerülni a 2016-os F1-es rajtrácsra.

Gyimesi Brigitta

Fotó: FIA Formula E

A francia talpára tavaly év végén kötött útilaput a Toro Rosso, jelenleg pedig a Ferrari szimulátoros versenyzője és a Formula E mezőnyének tagja. Állítása szerint nagyon is élvezi a Formula E-t:

„Tudod, az F1-ben esetleg nem vagy a legjobb csapatban, le kell győznöd egy csapattársat, akinek súlyelőnye van, mindezt egy hosszú szezonon át; utána megérkezel egy sorozatba, ahol mindenkinek ugyanolyan az autója, nincs súlyhátrány vagy hasonló problémák – hihetetlenül könnyű” – nyilatkozta Vergne. „A Formula E nagyobb buli, mint az F1. Az F1-ben, ha hozzáérsz valaki másnak a kerekéhez, vagy megcsípsz egy fehér vonalat, már kapsz egy áthajtásost vagy egy tíz másodperces büntetést. Szerintem ez már nem feltétlen nevezhető versenyzésnek.”

Vergne azonban hiszi, még van lehetősége visszakerülni a királykategóriába.

„Nem érzem rosszul magam. A Toro Rossót elhagytam, de a Ferrari magához vett, és még mindig van esélyem újra bekerülni, akár jövőre is. Két év kihagyás után már nem igazán kapsz új esélyt, de egy év után még bármi lehet.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!