f1

2015.05.29. 08:28

Ecclestone hajlandó Monzával tárgyalni, de az árakon nem változtat

Bernie Ecclestone nyitott arra, hogy új promóterrel tárgyaljon az Olasz Nagydíj kapcsán.

Tajthi Andrea

Fotó: Scuderia Ferrari

Ecclestone már figyelmeztette Monzát, hogy ha ezután is benne akarnak maradni az F1-es versenynaptárban, akkor többet kell fizetniük. Az olasz autóklub vezetője, Angelo Sticchi Damiani és Ivan Capelli legutóbb új promótert mutattak be Ecclestone-nak, a Sias-t.

Az olasz Autosprint jelentése szerint Ecclestone új megállapodást ajánlott Monzának, a Red Bull-támogatott Osztrák Nagydíj mintájára.

"A hagyományos helyszíneknek is mindig fizettek, de ők már nem akarnak." - mondta Ecclestone. "Szóval ők azok, akik nem tisztelik a hagyományokat."

Úgy tudni, legutóbb Damiani és Capelli azt tette világossá Ecclestone számára, hogy az általa követelt 20 millió euró túl magas összeg.

"Kíváncsi vagyok, hogy van-e olyan új olasz promóter, aki át akarja venni az Olasz Nagydíj szervezését. Az igazság az, hogy az európaiak még mindig előnyt élveznek a nem európaiakkal szemben, ami a költségeiket illeti. Nyitottak vagyunk arra hogy új promóterrel tárgyaljunk. De a számok nem fognak csökkenni, ezt világossá tettem." - mondta Ecclestone.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!