f1

2015.06.03. 12:02

A Sauber csak a nyári szünet után veti be a fejlesztéseit

Az új csomag csak a Magyar Nagydíj után érkezik

Vámosi Péter

Fotó: Sauber Motorsport AG

A svájciak elismerik, hogy egyre nehezebb nekik a pontokért való harc, akik jelenleg ötödikek a csapatok bajnokságában. Az idei szezon nagy változás a csapat életében, hiszen tavaly először a történelmük során pont nélkül maradtak. Monisha Kaltenborn az Autosport magazinnak beszélt a helyzetükről:

"Nehéz lesz megtartanunk az ötödik helyünket. Tudjuk, hogy más csapatok többet tesznek, de mi a saját utunkat járjuk. Egy nagy fejlesztési csomagon dolgozunk. Nem nevezném "B" autónak, de ez egy nagy előrelépés lesz. A nyári szünet után tervezzük bevetni, amikor elérjük azt a szintet, hogy már készen állunk rá, hogy élesben is bemutassuk a csomagot."

Felipe Nasr is egyetért főnökével, és elismeri, hogy a következő pár futamban hátrányban lesz.

"Ahogy hallom, egy nagyobb fejlesztési csomagra várunk, ami a nyári szünet után érkezik és érinti magát a kocsitestet is, és elviekben több leszorítóerőnk lesz majd. Biztos vagyok benne, hogy az egész csomagra kihatása lesz. Addig is azt hiszem lesz egy nehezebb időszakom, ahol nem lesz egyszerű a top tízbe kerülnöm."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!