f1

2015.06.22. 15:33

Ecclestone biztos benne, hogy a Red Bull nem száll ki

A Forma-1 vezérigazgatója szerint Mateschitz nem fordít hátat a száguldó cirkusznak.

Kovács Noémi

Bernie Ecclestone jól ismeri az energiaitalos alakulat tulajdonosát, így a 83 éves üzletember azon a véleményen van, hogy Dietrich Mateschitz nem vonultatja ki a csapatát a Forma-1-ből, erre akkor lenne nagyobb az esély, ha a Red Bull folytatta volna a győzelmi szériáját.

„Nem gondolom úgy, hogy távoznának. Nagyon jól ismerem Mr. Mateschitzet. Nagyobb esély lenne a távozásukra, ha győznének, mint most, amikor veszítenek. Ők most csalódottak, nem igaz? Azt mondják, hogy „ez nem a mi hibánk, a mi teljesítményünk rendben van”. Már használtak győzelemre képes Renault-t, most pedig ” – kezdte a brit szakember.

„Mateschitz egy kicsit csalódott. Rengeteg pénzt költött el, jó munkát végzett és ez fantasztikus volt a Forma-1 számára. Már régebb óta a Forma-1-ben van, mint ahogy azt az emberek feltételezik, és mindig is támogatta azt. Szerintem egy meglehetősen intelligens ember és tisztában van azzal amit mond és hogy annak milyen hatása lehet.” – folytatta a 83 éves üzletember, majd a Forma-1 jelenlegi helyzetéről is szó esett.

„Végeredményben, szerintem nem rosszabb a helyzet, mint korábban volt. Van néhány ember sok pénzzel, míg mások sok pénz nélkül vannak jelen. Ez mindig is így volt. Mindig is vannak olyan emberek, akik panaszkodnak valami miatt. A győztesek sosem panaszkodnak – ez a vesztesek szokása. Mindaz, amit sajnálatosnak tartok, az az, hogy jelenleg egy csapat dominál. A probléma nem azokkal az emberekkel van, akik győznek, hanem azokkal, akik nem képesek velük versenyezni.” – fűzte hozzá Ecclestone.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!