f1

2015.06.01. 10:29

Nem kellene ilyen magas fizetéseket adni a versenyzőknek

Így gondolja Mosley, míg Mallya egyetért Ecclestone nézetével

Tajthi Andrea

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Az F1-es csapatoknak kevesebb pénzt kellene pazarolniuk az abszurd módon magas versenyzői fizetésekre, véli az FIA korábbi elnöke, Max Mosley.

Mosley a GQ magazinnak adott interjúban mondta ezt, miután Lewis Hamilton aláírta új szerződését a Mercdesszel. A brit versenyző ezzel Alonso és Vettel fizetéséhez ért fel.

"Ez abszurd." - mondta Mosley. "Lehet, hogy én diktátor voltam, de akkor minden csapat ugyanannyi pénzt kapott, és eldönthette, hogy többet költ a versenyzőre és kevesebbet az autóra, vagy fordítva. Minden versenyző azon aggódik, hogy mennyit keres a többiekhez képest."

Ezen a véleményét az is fokozza, hogy Ecclestone a napokban úgy fogalmazott, hogy túl nagy a demokrácia a sportban. Ezzel pedig a Force India csapatfőnöke, Vikay Mallya is egyetért.

"Az F1 túlságosan demokratikus." - mondta Mallya az F1 hivatalos weboldalának. "Nekünk (Force India) megvannak a magunk nézetei, és világosan hangot is adunk ezeknek, de mindig legázolja ezeket a négy nagy csapat."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!