f1

2015.06.22. 15:30

Renault vagy semmi

Dietrich Mateschitz, a Red Bull tulajdonosa erősen utalt rá, hogy ha a Renault kivonul a sportágból, a Red Bull nem vált másik motorra.

Gyimesi Brigitta

Mateschitz meglehetősen kemény szavakkal illette a Renault teljesítményét; egyenesen azt állította, hogy a Renault „elrontotta a Red Bull szórakozását”. Az osztrák csapat folyamatosan kiszállással fenyeget, amennyiben motortéren nem javul a helyzete; Mateschitz szerint akár már az év végén valóra válthatják a fenyegetéseket, ha a Renault nem mutat elég akaratot és elkötelezettséget a szituáció javítására.

„Nem fogunk egy harmadik szezont is ilyen körülmények között végigszenvedni” – jegyezte meg Mateschitz, aki a hétvége folyamán Bernie Ecclestone-nal találkozott. „Tavaly legalább a második helyet megszereztük a konstruktőri listán és három győzelmünk is volt, idén azonban sehol sem vagyunk. A Renault szempontjából teljes elkötelezettséget várunk: azt szeretnénk, hogy akarjanak javulni, tudjanak javulni és finanszírozni is tudják.”

Mateschitz tagadta azokat a pletykákat, miszerint a Red Bull a Volkswagen Csoporttal tárgyalásokat folytat egy F1-es projektről, valamint kizárta annak a lehetőségét is, hogy saját erőforrást építsenek vagy más beszállító fogyasztói csapatává váljanak.

„Nem motorgyártók vagyunk” – tette hozzá Mateschitz. „Ha mástól veszed a motort, legalább 30-40 lóerő hátrányban vagy máris, így nincs reális esélyed a világbajnoki címre.”

Az Osztrák Nagydíjnak otthont adó spielbergi pálya is a Red Bull tulajdonában van; Mateschitz megnyugtatott mindenkit, hogy a Red Bull esetleges visszavonulása nem lenne hatással a nagydíj 2020-ig szóló szerződésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!