f1

2015.07.17. 06:52

Hockenheim a rajongókat sürgeti

A pálya főnöke biztatja a rajongókat, hogy jövőre minél többen látogassanak ki a német futamra, hiszen csak így kerülhetnek vissza a naptárba.

Komenda Vivien

Fotó: Merecdes AMG Petronas

A Forma 1 jelenleg 3 hetes nem tervezett szünetét tölti, hiszen a Nürburgring nem tudta teljesíteni a futamrendezés anyagi feltételeit az idei évben.

De Németország 2016-ban visszatér, erősítette meg az FIA. Méghozzá a Hockenheimringen.

„Szerződésünk van 2016-ra és 2018-ra. Ez már egy rég megtárgyalt ügy volt, és most a Világtanács is megerősítette.” – mondta Georg Seiler, a pálya igazgatója, aki elismerte, az ő részvételük is egy lehetőség volt az idei évben, ám végül a verseny kihagyása mellett döntöttek.

„Mindig tiszteletben tartottuk a szerződéseket.” – szögezte le.

Elismerte azonban, hogy Hockenheimnek szüksége van a nézőkre, hogy továbbra is fenntarthassa helyét.

„Teltházas versenyre lesz szükségünk jövőre, és akkor a Forma 1-nek van jövője a pályánkon.” – nyilatkozta a DPA német hírügynökségnek.

„Tehát azt üzenem a rajongóknak, ’gyertek jövőre a futamra, és biztosítsátok be a Hockenheimring jövőjét!” – mondta Seiler.

Azt reméli, hogy az idei kihagyás csak még nagyobb várakozással tölti el a nézőket, és hozzátette: „Azt is látjuk, hogy a Forma 1 felismert bizonyos hibákat, és ezeken változtat is.”

„Remélhetőleg Nico Rosberg nyeri idén a bajnokságot, és akkor jövőre ismét két német bajnokot láthatunk egymás ellen küzdeni, hiszen Sebastian Vettel egy négyszeres világbajnok a Ferrarinál. Azt hiszem ennél többet nem is kívánhatunk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!