f1

2015.07.09. 09:50

Montoya: Az F1-nek közelebb kell engednie a rajongókat

Az amerikai sorozatok sokkal többet adnak a rajongóknak, mint a Forma-1

Tajthi Andrea

Fotó: Indycar/Chris Jones

A korábbi F1-es versenyző, Juan Pablo Montoya úgy véli, hogy a Forma-1-nek nagyobb hozzáférést kellene biztosítania a rajongóknak, ha ismét fel akar virágozni.

"Ami az IndyCarban igazán jól működik, az az, hogy ha rajongóként kilátogatsz a versenyekre, akkor elérheted a versenyzőket." - mondta a Kolumbiai versenyző az FIA Sport Konferencián, Mexikóvárosban. "Tartunk autogramosztást, bemehetnek a garázsokba, láthatják az autókat, mi pedig nem takarunk le semmit. Itt teljesen más a hozzáállás, ezt a rajongókra szabták."

Montoyának több, mint egy millió követője van Twitteren, ahol betekintést enged a rajongóknak magánéletébe, hétköznapjaiba is.

"Ezt elsősorban nem a versenyzés kapcsán használom, hanem inkább arra, hogy az emberek láthassák, milyen vagyok, ha nem versenyzem. A versenyeken az vagyok, akit várnak, hogy legyek. Azon túl azonban az a fickó vagyok, aki szeret bringázni, szörfözni, imádja a családját, repteti a távirányítós repülőit, ez vagyok én. Ezzel együtt vagyok normális emberi lény."

Bár a Forma-1-ben is van egy rövid autogramosztós időszak, és vasárnap van egy versenyzői parádé, ahol a rajongók láthatják a versenyzőket, de ez még mindig fényévekre van mindattól, amit a NASCAR vagy az IndyCar nyújt a fanoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!