f1

2015.07.09. 17:19

Piquet nem akart a Toro Rossoval visszatérni

Maradhatott volna a Forma-1-ben a Crashgate fekete báránya

Vámosi Péter

Fotó: FIA Formula E

Amikor szóra jön az úgynevezett "crashgate", az egyetlen szereplő akinek nem maradt semmilyen Forma-1-es kötődése, az Nelson Piquet jr. A szingapúri balhé óta Pat Symonds visszatért, és a Williams csapatát erősíti, és Flavio Briatore neve is rendre feltűnik valamilyen szerepben a királykategóriában.

Miért más az ifjabbik Piquet helyzete, aki most lett a Formula E első bajnoka, és még mindig csak 29 éves?

"Annyi a különbség, hogy én nem maradtam ebben környezetben. Amint lehetett, mentem Amerikába. Ha akartam volna, maradhattam volna a következő idényre is, a Toro Rosso versenyzőjeként, de nem akartam." - árulta el most Piquet az Universo's Grande Premionak.

Ugyanakkor váltig állítja, hogy a média fújta csak fel az egész cirkuszt.

"Az, hogy ütköznöm kellett Szingapúrban tény, de az újságírók sokkal nagyobb visszhangot adtak neki. Fogalmam sincs hogy miért, mivel nyertem bajnokságokat, nyertem a NASCAR-ban is, vezettem a rallycrossban rögtön az első szezonomban. Buta emberek beszélnek csak róla, ugyanakkor sikeres vagyok olyan körülmények között amikor ugyanolyan autókkal versenyzünk és mindenkinek újak a pályák, és egyenlőek a feltételek. Amikor ilyen szituációba kerülök, nincsenek kétségeim. A Forma-1-ben elég más volt a helyzet, mivel Fernando Alonso volt a csapattársam, és nem is tudom szavakba önteni, hogy ő mennyire is jó valójában. Én viszont nyomás alatt voltam."

Most az a véleménye, hogy az olyan versenyzőket mint amilyen ő is csak a pénz választja el a királykategóriától.

"Ha lenne egy 5-10 millió dolláros csekk a zsebemben, nyitva állna az ajtó nekem is. Teljesen mindegy az hogy ki vagy, ha a Forma-1 a célod, akkor legyen nálad egy ilyen csekk." - fejezte be a történetét a Forma-1-es kalandozásairól a brazil pilóta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!