f1

2015.08.07. 08:06

A Ferrari sem fogja megúszni rajtbüntetés nélkül?

A Ferrari is fel fogja használni ötödik erőforrását idén.

Tajthi Andrea

Fotó: Varga András

Négy erőforrás áll idén a versenyzők rendelkezésére, kivételt képeznek ez alól az első szezonjukat töltő motorgyártók, jelen esetben a Honda.

"A döntés ösztönzi a motorgyártókat, hogy csatlakozzanak a Forma-1-be." - mondta a Honda részéről Yasuhisa Arai.

A motorok azonban még sok esetben nem elég megbízhatóak, Daniel Ricciardo például már az ötödik Renault erőforrást használja idén, persze büntetések fejében.

Nagy valószínűséggel azonban a Ferrari is kénytelen lesz az ötödikhez nyúlni, annak ellenére, hogy ők még épp meg tudják olykor szorongatni az éllovas Mercedeseket. Az olasz Autosprint szerint a Ferrari erőforrásána fejlesztett verziója Monzára érkezik majd, melyre két "tokent" használt el a maranellói alakulat.

Sebastian Vettel számára ez lesz a negyedik erőforrás, ezzel az utolsó is, melyet még büntetés nélkül megkaphat. A Ferrari azonban további 5 tokent elhasználhat még motorfejlesztésre idén. Ez az erőforrás az Autosprint szerint Austinra, vagy Mexikóra érkezhet meg, így akkor már feltehetően büntetés vár Vettelre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!