f1

2015.08.26. 07:28

A Pirelli-viszály nagy lehetőség a Michelin számára

Miután a Pirelli számára nem alakult túl jól az elmúlt versenyhétvége, egyesek már biztosra veszik, hogy a Michelin érkezik a Forma-1-be.

Komenda Vivien

Foró: Varga András

A Belga nagydíj után több versenyző is bírálta a jelenlegi gumiszállítót, nem meglepően főként Sebastian Vettel volt dühös. Rajta kívül a Mercedes német versenyzője, Nico Rosberg sem volt túl boldog pénteki balesetét követően.

A német egy verseny utáni blogban leírta, szerinte a defektek elfogadhatatlanok, annak ellenére, hogy a Pirelli kitart amellett, a túlzott kopásnak és külső sérülésnek köszönhetően történtek a balesetek.

Paul Hembery, az olasz gumigyár vezetője szerint mindig mindenért őket hibáztatják, pedig a csapatok is felelősek.

„A mérnökök mindig feszegetik a határokat a beállításokkal. A gumik állapotának rovására. Ha a versenyzőnek valami nem megfelelő, akkor elviszik teljesen más irányba. Ez nem feltétlenül jó a gumiknak.” – mondta Hembery.

A Telegraph információi szerint a GP3 versenyen is problémák voltak a gumikkal. Ezt Christian Horner is alátámasztotta.

Többen is véleményt nyilvánítottak az üggyel kapcsolatban, David Coulthard például így nyilatkozott: „A Forma-1 a legjobbat érdemli. A jelenlegi abroncsokkal azonban nem kapja meg.”

A szingapúri Straits Times egyik írója, David Tremayne egyetértett: „Az elmúlt hétvége után Ecclestonenak a Michelint kellene választania 2017-től.”

A Pirelli tehát hárít, az egymásra mutogatás most is tart, az azonban biztos, hogy ez rosszabbkor nem is jöhetett volna az olaszok számára, hiszen eddig is volt szó a Michelin érkezéséről pár éven belül, így pedig még inkább új gumiszállítóért kiált a sorozat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!