f1

2015.08.18. 05:59

A Sauber egy autógyártóval képzeli el a jövőjét

A Sauber a jövőben szeretne olyan erős kapcsolatot kialakítani egy autógyártóval, amilyen az korábban a BMW-vel volt

Dobos Zoli

Fotó: Sauber Motorsport AG

A Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn szerint a csapatának körültekintően kell kezelni egy esetleges új autógyártó bevonását.  A jelenleg független svájci csapat jogelődje a BMW volt, 2005-ben vette meg a Sauber a csapatot, majd BMW Sauber néven futott 2006 és 2009 közöt. A csapat jövője kérdésessé vált a német manufaktúra kiszállása után, de Peter Sauber visszavásárolta.

A Sauber az év korábbi szakaszában a Renault-val tárgyalt, ekkor Kaltenborn kijelentette, hogy a csapat szeretne újra egy autógyártóval közreműködni, ahogy azt anno a BMW-vel tették.

„A célunk, hogy egy erős gyártó álljon be mögénk, ne pusztán egy motorgyártó. A gyártóknak fontos a győzelem, ha nem nyernek - ahogy láthattuk a Toyota, a BMW és a Honda esetében is – lelépnek. Olyan partnerre van szükségünk, aki hosszútávra tervez a Forma-1-ben és segít felépíteni a célig vezető utat."

Kaltenborn hozzáfűzte, hogy hasonlóan szoros kapcsolatot szeretne egy új manufaktúrával, mint a BMW-vel.

„Nyitottak vagyunk minden lehetőségre és minden kapcsolatra, erős partnerekre van szükségünk, nem csak gyártókra. Korábban a Petronas-szal is nagyon erős kapcsolatunk volt, ahogy a BMW-vel is, ilyen partnert szeretnénk magunk mögött tudni."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!