f1

2015.08.24. 10:12

Bottas nem tudta, miért kap büntetést

Valtteri Bottas elmondta, ő nem érzékelte a hibát, így nem is tudta, miért kapott büntetést.

Tajthi Andrea

Fotó: Glenn Dunbar/Williams

Valtteri Bottas csalódottságát fejezte ki a Belga Nagydíjon történt boxutcai incidens miatt, mikor is a kerékcsere során három lágy, és egy közepes keverékű gumit tettek fel autójára, mely boxutca áthajtásos büntetést vont maga után. Mindezzel együtt a Williams finn versenyzője a kilencedik helyen fejezte be a futamot.

"Egy körrel a büntetés letöltése után mondták meg, mikor megkérdeztem, mi volt a probléma." - mondta Bottas. "Először azt hittem, hogy a guminyomással lehetett gond, mert a kanyarokban kicsit furán viselkedtek a gumik. Még így is vezethető volt, úgy értem, nem vesztettem sokat emiatt. De nyilvánvalóan csalódást keltő ez a hiba."

Miután Bottas a harmadik helyről rajtolhatott, joggal bízott ő is, és a csapat is jó eredményben vasárnap.

"Egyértelműen csalódott vagyok amiatt, ami Valtterivel történt." - mondta Rob Smedley, a Williams teljesítményért felelős vezetője. "Csapatként hibáztunk, és a csapat nevében elnézést kérek tőle, mivel ezzel valószínűleg egy dobogós helyezéstől esett el. Meg fogjuk vizsgálni az esetet, hogy megtudjuk, hogy történhetett ez, mindent meg fogunk tenni, hogy ez mégegyzer ne fordulhasson elő."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!