f1

2015.08.04. 09:10

Félti a pénzét a Manor a Haastól

Az amerikai csapat érkezésével akár el is eshetnek a kereskedelmi bevételektől.

Kovács Noémi

Fotó: Varga András

Hiába sereghajtók, jelenleg „könnyű” dolga van a Manor F1 Teamnek. Jules Bianchi tavaly szerzett pontjainak köszönhetően tizedikként zárták az évadot és az érvényben lévő szabályozás szerint, a legjobb 10 csapat részesülhet a sportág kereskedelmi bevételeiből – mármint ha három éven belül kétszer nem végeznek a top 10 csapaton kívül.

Az idei szezonban 10 csapat alkotja a Forma-1 mezőnyét, így gyakorlatilag nincs konkurenciája a Manornak a tizedik helyért vívott csatában, ám jövőre már a Haas is csatlakozik a száguldó cirkuszhoz – méghozzá Ferraris támogatással. Ennél fogva akár könnyedén át is ugorhatják a Graeme Lowdon vezette alakulatot, ők pedig egyértelműen fenyegetésként tekintenek a Haasra.

„Igen, ez így van! A látottak alapján a jövőre debütáló csapat mindenki mástól eltérő módon készíti fel autóját a következő szezonra. Érdekes lesz megfigyelni, hogy egy bizonyos pont után milyen fejlődés megy végbe náluk. Azonban nekünk arra kell koncentrálnunk, hogy mi mit kezdhetünk a szabályokkal, próbálkoznunk kell és olyan versenyképesnek lennünk jövőre, amennyire tőlünk telik.” – kezdte a brit szakember.

„Már a jövő évi autót fejlesztjük. Elégedett vagyok azzal a fejlődéssel, amit elértünk, igazán ígéretesnek tűnik, ez pedig mindenkit energiával tölt fel. Ahogy azt mindenki tudja, elég sűrű lesz a szezon második fele, így nem bízhatjuk el magunkat és nem várhatunk arra, hogy a teljesítményünk magától javuljon. Továbbra is olyan keményen fogunk hajtani, ahogy csak tudunk, növelni akarjuk a tempót és majd meglátjuk, hogyan alakul a szezon második fele. Remélhetőleg nem fogunk túl nyúzottnak tűnni.” – folytatta a Manor sportigazgatója.

„Eddig meg sem álltunk. Tudom, hogy ezzel minden csapat így van, mi azonban elég szokatlan módon indítottuk az évet és idáig szinte levegőt venni sem volt időnk. Most van. Az mögöttünk hagyott időszak nem csak fizikálisan és mentálisan, de kétségtelen, hogy érzelmileg is próbára tette az embereket. Az általunk is támogatott szabálynak köszönhetően itt a két hetes leállás a gyárban, így a srácok eltölthetnek egy kis időt a családjukkal és feltöltődhetnek a szezon előttünk álló, második felére.” – tette hozzá Lowdon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!