f1

2015.08.23. 16:09

Ifjabb Verstappen tanácsot adott Schumacher juniornak

Max Verstappen Mick Schumacher helyében 2016-ban már egy kategóriával feljebb indulna

Vámosi Péter

Fotó: Mark Thompson/Getty Images/ Red Bull Content Pool

A 16 éves Mick azzal került a nemzetközi média figyelmének a középpontjába, hogy gokartról idén formaautózásra váltott, és a német Formula 4-ben indul idén. Az eddigi szereplése eléggé vegyesnek mondható, voltak nagyon jó versenyei és hullámvölgyek is.

A nála csak egy évvel idősebb Verstappen ugyanakkor mégis azt javasolja neki, hogy amilyen gyorsan csak lehet, lépjen feljebb. A Kölner Expressnek fejtette ki a véleményét a Forma-1 legfiatalabb pilótája.

"Nem javaslom neki, hogy maradjon még egy évet a Formula 4-ben. Csak vesztegeti ott az idejét, mert semmit nem tanul az aerodinamikáról. Jobban járna azzal, ha jövőre már a Formula 3-ban indulna."

Különösen az az érv se izgatta az ifjú hollandot, hogy Schumachernek eléggé "hullámvasutas" éve van.

"Nem számít. Mick egy feltörekvő versenyző, és a Formula 3-ban többet tanulhatna. Magam is versenyeztem a van Amersfoortnál, és tudom hogy megfelelően készíti fel Micket. Remélem hamarosan találkozunk a Forma-1-ben!"

Fotó: ADAC Formel 4

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!