f1

2015.08.12. 07:44

Kaltenborn: A Sauber jobb helyzetben van, mint egy évvel ezelőtt

A csapat sokkal előrébb jár, mint 12 hónapja, véli a csapatfőnök, Monisha Kaltenborn.

Komenda Vivien

Fotó: Motorsport Csatorna

A tavalyi évben mind a pályán, mind azon kívül küszködött a svájci istálló. Tízedik helyen fejezték be a bajnokságot, és nem titkoltan anyagi nehézségekkel is küzdöttek. A szezon elejére is maradt problémájuk, hiszen Giedo van der Garde szerződésével kapcsolatban kellett párszor a bíróságra látogatniuk.

A Sauber ezek ellenére jelenleg 22pontot tudhat a magáénak, nemrég pedig bejelentették, marad az idei pilótafelállásuk 2016-ban is, tehát Nasr és Ericsson lesz a két versenyzőjük.

„A pénzügyi helyzetünk határozottan jobb. Már a tavalyi szezon végén tettünk kisebb lépéseket, és úgy tűnik, a helyes irányba.”

„Ha ezeket a lépéseket nem tesszük meg, biztos vagyok benne, hogy nem tudunk ilyen versenyzőket szerződtetni. Az alap tehát jó, és megvan a jó irány is.”

Kaltenborn azt is elmondta, a korai bejelentéssel elkerülték a különböző spekulációkat a pilótákkal és a csapattal kapcsolatban.

„Így egyértelművé tettük a helyzetet, és a pilótákat sem faggatják ezzel kapcsolatban.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!