f1

2015.08.01. 15:52

Lynn jövőre az F1-ben debütálna

Alex Lynn sokat remél a Hungaroringen szerzett első kiemelt versenyes GP2-es győzelmétől

Tajthi Andrea

Fotó: Malcolm Griffiths/Williams F1

A Williams F1-es csapat tesztpilótája, Alex Lynn jelenleg ötödik a GP2-ben és úgy véli első elsőfutamos győzelme pont jókor jött ahhoz, hogy 2016-ban akár már a Forma-1-ben találhassa magát, mondjuk Bottas helyén, épp a Williamsnél.

"Rövid távra a győzelem mindenképpen jó irány így a szünet előtt. Remélhetőleg ez jó ugródeszka is lesz a szezon hátralévő részére." - mondta a 21 éves brit a Press Association Sportnak.

"Mindenki látja, mekkora a találgatás, a mozgás most a pilótapiacon (az F1-ben), így ezzel a magyarországi győzelmem jókor jött ahhoz, hogy felírjam a nevem az ülésre pályázók listájára. Igazán tökéletes volt az időzítés így a szünet előtt."

A Williams helyettes csapatfőnöke, Claire Williams úgy véli, Lynn rendelkezik minden olyan jellemzővel, mely a Forma-1-hez szükséges, viszont még semmi nincs garantálva a 2014-es GP3-as bajnoknak.

"Nyilvánvalóan nagy megtiszteltetés, hogy Claire ilyen jó dolgokat mond rólam." - mondta Lynn. "De fontos, hogy továbbra is két lábbal álljak a földön és hozzam az eredményeket, végtére is, ez az egyetlen dolog, ami bejuttathat a Forma-1-be.

Magyarországon a 21 éves Daniil Kvyat a második legfiatalabb versenyzővé vált, aki dobogóra állhatott valaha F1-es versenyen, miközben a 17 éves Max Verstappen a negyedik helyen ért célba. Lynn pedig csatlakozna az F1 új, fiatal generációjához.

"A Forma-1-nek mindig szüksége van az izgalomra, megfűszerezve pár őrült fiatal versenyzővel, és pár új szabály tesz hozzá némi extrát, így az emberek beszélnek róla. Erről szól ez a sport, a sok izgalomról, és remélhetőleg én is megléphetem ezt a lépcsőfokot."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!