f1

2015.08.09. 10:31

Vettel: Schumacher dinoszaurusz méretű nyomokat hagyott

Sebastian Vettel tudja, miért vonnak párhuzamot közte és Schumacher között, de ő a saját dolgára koncentrál.

Tajthi Andrea

Fotó: Varga András

Sebastian Vettelt előszeretettel hasonlítják honfitársához, a hétszeres világbajnok Michael Schumacherhez, már a kezdetek óta. BMW-s F1-es debütálásakor rá is aggatták a "Bubi-Schumi" jelzőt. "Bubi Schumi" mostanra felnőtt, de bezsebelt négy bajnoki címet, a Ferrarihoz való átszerződése pedig tovább erősítette a szóban forgó párhuzamot.

"Megértem, hogy az emberek miért hasonlítanak mindig hozzé. Mindketten németek vagyunk, és mindketten nehéz időkben szerződtünk a Ferrarihoz. A csapat szervezettsége és spiritusza esetében is van párhuzam. Michael dinoszaurusz méretű lábnyomokat hagyott Maranellóban. Ezért nem merengünk a múltban, hanem a saját dolgunkra koncentrálunk." - idézi Vettelt a Sport Bild.

"Most a Ferrarinál vagyok, és a Ferrarival akarok világbajnok lenni. Meg akarjuk ismételni a csodás múltat. Ez elég nagyratörő cél, de ahogy én látom, komoly potenciál van a csapatban." - mondta Vettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!