f1

2015.09.23. 13:18

Marko szerint az F1 nem számol a Red Bull esetleges távozásának következményeivel

A Red Bull azt állítja, hogy az F1 vezetősége nem érzékeli, milyen hatást gyakorolhat a sportra az, ha az energiaitalosok két csapata kiszáll az F1-ből.

Tajthi Andrea

Fotó: Varga András

A Red Bull már többször világossá tette, hogy ha nem sikerül megállapodni a Ferrarival az erőforrást illetően, akkor Dietrich Mateschitz kivonultatja csapatait az F1-ből.

"Igen, ez az egyik forgatókönyv." - idézi a Motorsport.com Dr Helmut Markót. "Ha nem lesz olyan erőforrásunk, amellyel az élen versenyezhetünk, akkor jobb, ha kiszállunk. Ez már köztudott, de szerintem nem mindenki (az F1 vezetéséből) ismerte fel, milyen következményekkel jár ez."

Marko azt állítja, a Red Bull nem megy bele olyan megállapodásba, mely szerint csak a gyári csapaténál gyengébb motort kapnak.
"Ha néhány lóerővel kevesebb, az nem számít. De végül GPS adatokkal és más paraméterekkel is könnyedén ellenőrizni lehet, hogy mit kapunk. Igazság szerint maga a motor, a hardver nem kérdéses. A kérdés a szoftver, és az azonos üzemanyag. Ha nem lesz versenyképes motorunk, akkor a Red Bull Racingnek nincs jövője. Ez Mr Mateschitz véleménye. Tudja, hogy ugyanannyiba kerül az élen versenyezni, mint ahol most vagyunk, tudják, a 'prémium középmezőnyben'. És nem akarja ezt még egy szezonban."

Marko azt is elmondta, hogy az Audiban valójában - jelenleg - nincs valós potenciál az F1-hez.

"Nem hiszem, hogy lenne egy kész motorkoncepciójuk a fiókjukban. Pletykák vannak, igen, és persze nagyszerű lenne ha egy újabb motorgyártó csatlakozna. De jelenleg ezek mind csak jóslazok."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!