f1

2015.09.04. 17:43

Ecclestone: Szentestén szezonzáró – miért ne?

A csapatok ragaszkodnak a három hetes nyári szünethez, ráadásul december végére is tolódhat szezonzáró 2016-ban.

Kovács Noémi

Fotó: Varga András

Egyelőre 21 versennyel számolnak a jövő évi F1-es szezonban, ráadásul az eredeti tervek szerint a nyári szünetet kb. két hétre redukálták volna. Azonban a csapatok és versenyzők egyaránt azon a véleményen vannak, hogy minimum három hetes pihenőre van szükség annak érdekében, hogy mindenki bírja a hajtást a rekord hosszúságúnak tűnő 2016-os szezonban.

Emellett az sem elhanyagolható tény, hogy Bernie Ecclestone decemberig tolná ki a következő évadot, bár az még kérdéses, hogy mely versenypályáé lehet az utolsó futam megrendezésének joga. A Motorsport.com információi szerint Malajzia lehet a befutó, míg az Autosport értesülései alapján Abu-Dhabiban maradna a szezonzáró. Az FIA által jóváhagyott naptárra azonban még várni kell.

Mindenesetre Bernie Ecclestone az elől sem zárkózik el, hogy a maláj futamot kicsit későbbre tegyék át az eredeti tervekhez képest, a FOM elnöke azonban arra utalt, hogy Abu Dhabiban maradna a szezonzáró. Ráadásul szerinte az tenné fel az i-re a pontot, ha az évad utolsó versenyét szentestén tartanák.

„Szerintem ez nem lenne rossz ötlet. Úgy gondolom, hogy Szentestén jó versenyt csinálhatnánk.” – mondta a Forma-1 impresszáriója.

Eközben a Forma-1-es csapatfőnökök azért lobbiznak, hogy minimum három hetes nyári szünetet harcoljanak ki a mezőnynek. A Forma-1 Stratégiai Bizottságával is meg fogják vitatni a helyzetet.

„Aggasztó a helyzet, ez olyan dolog, amit felveszünk a Stratégiai Bizottság következő ülésének napirendjére. A szünet kihagyása aggodalomra ad okot, minden Forma-1-ben dolgozó ember számára nagyon fontos, hogy legyen nyári szünet. Mindenkinek szüksége van arra, hogy hazamehessen, lássa a családját és együtt töltsenek egy kis időt.” – mondta el Claire Williams, a Williams helyettes csapatfőnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!