f1

2015.09.18. 18:35

Fejlesztéshalom a Saubernél

A Sauber saját bevallása szerint egy teljesen „új koncepciójú” és sokat fejlesztett autóval érkezett Szingapúrba.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Sauber F1 Team

Az ígéretes szezonkezdet után a megfelelő anyagi háttér hiánya miatt a Sauber folyamatosan lejjebb csúszott a konstruktőri tabellán, egészen a nyolcadik helyig, ahol jelenleg is áll. A csapat a sok apró újítás helyett egyetlen nagyobb fejlesztésen dolgozott, amely egy új, a Williams, a Red Bull és a McLaren mintáján alapuló rövid orrból, új első és hátsó szárnyból, motorborításból, első és hátsó fékcsatornából áll, a jelentősen elvékonyított kasztni pedig alacsonyított monocoque-ot és padlólemez-alatti diffúzort kapott.

„Rengeteg a fejlesztés” – összegezte Marcus Ericsson. „Az autó teljesen más lett; reméljük, jó irányba haladunk. Az egész csapat számára izgalmas pillanatok ezek, ugyanis már nagyon régóta várunk a fejlesztési csomagra, habár tisztában voltunk vele, mikor érkezik.”

Felipe Nasr azzal toldotta meg csapattársa mondandóját, hogy amit az új fejlesztésekből tanulnak, közvetlen kihatással lesz 2016-ra is.

„Ezen a hétvégén van mire számítanunk” – folytatta Nasr. „Ausztrália óta ez az első komoly fejlesztési csomagunk. Rendkívül fontos, hogy a szimulációs adatokat a pályán is meg tudjuk erősíteni; ez lesz a 2016-os autó alapja. Tudjuk, mely területeken kell fejlődnünk. Igyekeztünk teljeskörű újításokkal érkezni ide, különösen leszorítóerő terén, ám nem csak egyetlen aspektuson változtattunk, az egész csomagot átfogó változtatásoknak vetettük alá.”

Monisha Kaltenborn csapatfőnök elmondta, hogy az új, rövid orrkúp elsőre, mindenféle „kompromisszum nélkül” átment az FIA töréstesztjén.

„A fejlesztési csomag legfőbb célja, hogy növeljük a teljesítményt” – tette hozzá Kaltenborn. „Ugyanakkor minden új koncepció esetén életbevágó, hogy lássuk, jó irányba indultunk-e el.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!