f1

2015.09.24. 08:22

Mansell: A Ferrari lendülete csodálatos a Forma-1-nek

A korábbi világbajnok, Nigel Mansell szerint kifejezetten jó a Formula-1-nek a Ferrari jelenlegi formája, miután évekig csak a Mercedes dominált.

Komenda Vivien

Fotó: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel idén harmadszor tudott győzni a szingapúri nagydíjon, miközben a Mercedes szenvedett.

A német bajnok 49 ponttal áll Lewis Hamilton mögött a bajnokságban, múlt hétvégi diadalát követően honfitársától, Nico Rosbergtől pedig mindössze 8 ponttal van elmaradva 6 versennyel a szezon vége előtt.

Az 1992-es világbajnok Mansell, aki 2 évig versenyzett a Ferrari színeiben úgy véli, Vettel ki tudja használni a Mercedes szenvedését, és akár még utol is érheti őket a szezon hátralévő részében.

„Sebastian és a csapat is nagyszerű munkát végzett Szingapúrban. Ez csodálatos a Forma-1-nek.” – fogalmazott Mansell.

„Nem tudom mi történt a Mercedessel, de természetesen egy kiváló csapatról beszélünk. Ha Lewisnak nincs problémája az autóval, biztos vagyok benne, hogy a verseny második felében már tartani kellett volna tőle.”

„25 pontot kapott Sebastian a győzelemért, ez pedig sokkal több, mint amennyit mostanában szerezni tud.”

„Annak ellenére, hogy most nagyon jó a megbízhatóság, bármikor jöhet egy probléma, amikor az ellenfél győz, és máris közelebb tud kerülni. Ezért is lenne nagyon jó, ha a Ferrari tartani tudná ezt a teljesítményt, és akkor izgalmas szezonzárásnak nézünk elébe. Ami mindenképp jót tenne a sportnak.” – zárta Mansell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!