f1

2015.09.12. 07:09

Renault: Elég motorunk van idénre

A Renault szerint elegendő pótalkatrészük van az idény hátralévő futamaira, annak ellenére, hogy a Red Bull az Olasz nagydíj után utalt arra, esélyes, hogy kifogynak az év végére a motorokból.

Komenda Vivien

Fotó: Bryn Lennon/Getty Images/Red Bull Content Pool

A csapat ugyanis mindkét pilótájánál motort cserélt, így vállalva a büntetéseket Monzában, ám arra nem számítottak, hogy Ricciardo autójában már a szombat reggeli edzésen tönkre is megy az új tápegység.

Így az ausztrál az alapból felhasználható négy motor helyett már a hetedik erőforrást használja, melynek beszerelése után elmondta, nem túl megnyugtató a helyzet sem a csapatra, sem a Renaultra nézve, hiszen előbb-utóbb kifogynak a pótalkatrészekből.

„Ki fogunk fogyni a motorokból.” – kezdte Ricciardo. „Szó szerint egy darab sincs már. Ha jól tudom, most kettő áll még a rendelkezésünkre, de ha még egy meghibásodik, állhatnak neki építeni pár újat a gyárban.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner így nyilatkozott a témával kapcsolatban: „Ricciardónak egy és egy fél motor áll rendelkezésére, Kvyatnál ez kettő és fél.” A „féllel” pedig a jelenleg használatos erőforrásokra utalt.

A Renault természetesen nyugtatja a csapatot, elmondásuk szerint elég alkatrészük van ahhoz, hogy bármikor új motort tudjanak a pilóták rendelkezésére bocsátani. Mindezek ellenére a pilóták és a Red Bull irányítói sem túl optimisták. Arról már nem is beszélve, hogy az erőforrás gyengesége sem teszi túl boldoggá őket, de ez már egy másik történet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!