f1

2015.10.01. 14:51

A McLaren megtartja Jenson Buttont a 2016-os évre is

Jenson Button a McLarennél marad a 2016-os szezonra is, ezzel vége a veterán versenyző jövőjével kapcsolatos spekulációknak

Serbán Richárd

Fotó: McLaren

Button a nemrégiben lezajlott Szingapúri Nagydíjat követően utalt rá, hogy elvesztette a vezetés adta „örömöt” a McLaren-Honda idei problémái miatt, ezzel pedig megindult a szóbeszéd, hogy az idén 35 éves versenyző visszavonul az idei év végén.

De a McLaren Group elnök-vezérigazgatójával, Ron Dennisszel folytatott tárgyalásokat követően Button úgy döntött, hogy folytatja a csapattal jövőre is.

Az eddig 279 futamon indult Button elmondta: „Az elmúlt kb egy hónapban nagyon sokat gondolkodtam és nem titok, hogy egy ponton döntésképtelen voltam a jövőmmel kapcsolatban. De már hat éve a McLarennél vagyok és ezalatt az idő alatt nagyon jól megismertem Ront. Volt néhány nagyon jó beszélgetésünk az elmúlt hetekben és ezek során világossá vált, hogy Ron egyaránt elszánt és alkalmas is arra, hogy átvezesse a csapatunkat a jelenlegi nehézségeken a jövőbeni nagy sikerek felé. Ez nagy önbizalmat ad és ezért együtt döntöttünk úgy, hogy folytatjuk a munkakapcsolatot. Amint eldöntöttem ezt, azonnal tudtam, hogy ez a helyes lépés. Oké, az tény, hogy az idei év nem volt könnyű, de tudjuk, mit kell tennünk ahhoz, hogy javítsunk a dolgokon. A Hondával együttműködve rendkívül keményen fogunk dolgozni az elkövetkező hetekben és hónapokban, hogy biztosítsuk, hogy 2016 sokkal jobb év lesz, mint amilyen a 2015-ös volt.”

Dennis megjegyezte, hogy a Japán Nagydíj hétvégéjén folytatott beszélgetések során sikerült Buttonban eloszlatnia minden kételyt azzal kapcsolatban, hogy továbbra is őt akarja a csapat.

„Jenson és én magánbeszélgetések során vitattuk meg az elmúlt néhány hétben a terveit és a tény, hogy ez a mai bejelentéshez vezetett, mindkettőnket nagy elégedettséggel tölt el és az egész McLaren-Hondának örömteli és motiváló hír”, mondta.

„Ahogy azt már korábban világossá tettem, valahányszor erről kérdeztek, Jenson jelenlegi szerződése két évre szól. Van benne ugyan egy egy év utáni törlésre vonatkozó opció, amellyel a McLaren élhetett volna, ha akartunk volna, , de amint világossá vált a sok beszélgetés során Jensonnal, hogy ugyanolyan lelkes, elszánt és fókuszált, mint valaha, ez az opció azonnal jelentéktelenné vált. Ennek értelmében Jenson jövőre is a McLaren-Hondánál fog versenyezni azon feltételek értelmében, amelyekkel a két évre szóló szerződést egy évvel ezelőtt megkötöttük. Rendkívül elégedett vagyok. Jenson a legtapasztaltabb versenyző, aki jelenleg a mezőnyben van és jövőre ő lesz a harmadik versenyző a Formula 1 történelme során [Rubens Barrichello és Michael Schumacher után], aki eléri a 300 futamos mérföldkövet. Habár ez a gazdag tapasztalata már önmagában is hatalmas értéket képviselne a csapatunknak, de emellett óriási szakértő is a 21-ik századi Forma 1-es versenyzés minden aspektusát tekintve, plusz olyan szuperfit és szupergyors, mint valaha.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!