f1

2015.10.07. 12:19

A Williamsnél nem elégedettek a kerékcserékkel

Rob Smedleynek egyre kevésbé tetszik, amit a Williams művel a boxkiállások alatt.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Alastair Staley/Williams

Az idei évben számos boxutcai baki fűződik a Williams nevéhez; a legemlékezetesebb talán a Belga Nagydíj alatt történt, amikor Valtteri Bottas egy közepes és három lágy abroncsot kapott a középső etapjára. Smedley beismerte, a Japán Nagydíj során ismét problémák adódtak, a túl lassú kiállásnak köszönhetően pedig Bottas elvesztette a negyedik helyet Kimi Räikkönennel szemben az utolsó kerékcseréknél.

„Nem egyszerű a helyzet” – nyilatkozta Smedley. „Japánban is voltak lassú kiállásaink, és részben ennek volt köszönhető, hogy Kimi átugrotta Valtterit. Valószínűleg nem tudtuk elég gyorsan felrakni az utolsó szett abroncsot az autóra, így Valtteri visszacsúszott; csalódást keltő eredmény. Mindenképpen foglalkoznunk kell a problémával, nem sikálhatjuk csak úgy el az egészet – fejlődnünk kell ezen a téren. Az egyik probléma visszatérő jellegű: a kerékanyák kicsit szorosan fognak, így nehéz levenni őket. Japánban azonban másféle gondok is adódtak; szokás szerint egy rakás munka szakadt ránk a verseny után, csak jelen esetben ez a rakás kicsit nagyobb volt az átlagosnál.”

Smedley legalább Bottas 10 bezsebelt pontjára büszke lehetett, különösen annak fényében, hogy a rivális Red Bull végigszenvedte a hétvégét és pont nélkül kullogott haza – öt futammal a szezon vége előtt a Williamsnek így 69 pont előnye van a Red Bull-lal szemben a harmadik helyért.

„Egy ilyen versenyen mindenképpen az volt a fő célunk, hogy a Red Bull-lal szemben tovább építsük az előnyünk” – folytatta Smedley. „Meglehetősen elégedett voltam, hogy tíz ponttal sikerült is megvalósítanunk ezt a tervet, habár nem voltam teljes mértékben elégedett. Miután egyetlen pontot sem szereztek, nem csupán tízzel, hanem legalább 18-20 ponttal kellett volna távoznunk Japánból.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!