f1

2015.10.23. 17:14

Nico Hülkenberg lett az ADAC-nál az év autóversenyzője

A németet a szakma és a média is egyöntetűen megszavazta

Vámosi Péter

Fotó: Porsche, ADAC Motorsport

Az idei 24 órás Le Mans-i verseny győztese, aki egyben Forma-1-es pilóta is a Force Indiánál lett az ADAC idei legjobb autóversenyzője.

A 28 éves versenyzőt egy olyan zsűri választotta ki, amelyek tagjai a médiából illetve a szervezet tisztségviselőiből álltak. A döntés még csütörtökön született meg, és a negyedik mindent eldöntő szavazáson teljes egyetértésben választották ki Hülkenberget. "Nico Hülkenberg a Forma-1-ben egyike lett a legnagyobb neveknek, és a Porschéval "újoncként" a leghíresebb hosszútávú versenyen is nyert, ez egy lenyűgöző teljesítmény. Nico egy példakép lett, és egyike az ADAC sportprogramjának, láthatjuk hogy eredményes volt a utánpótlás neveléses munkánk annak idején vele a Formula BMW ADAC-ban." - méltatta Hermann Tomczyk a pilóta idei teljesítményét.

A valós díjátadásra november 15-én kerül sor az ADAC SportGala keretein belül. A díjat egyébként 1980 óta ítélik oda a kiemelkedő teljesítmények elismeréseként a motorsportban. Először a Walter Röhrl/Christian Geistdörfer rally világbajnok párosnak ítélték oda. Az évek alatt díjazták már a Forma-1-ből Michael Schumachert és Sebastian Vettelt, a DTM-ből Bernd Schneidert, valamint a kétkerekűek világából Anton Mangot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!