f1

2015.11.22. 19:58

A Sauber szemmel tartja a Haas/Manor-párost

Monisha Kaltenborn kiélezett csatára számít, miután a Manor a Mercedesszel, a Haas pedig a Ferrarival fűzte szorosra a kapcsolatot.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Sauber F1 Team

Relatíve jól sikerült a Sauber 2015-ös szezonja – a tavalyi évhez képest mindenképp, amikor a svájciak nulla ponttal a tabella alján zártak. Mivel idén a nyolcadik hely már szinte biztosnak tűnik – csupán a szenvedő McLaren és az alulteljesítő Manor lehetne veszélyes már rájuk –, Kaltenborn büszke csapata idei teljesítményére.

2016 azonban nem lesz sétagalopp a Sauber számára. A Manor az újonnan kötött technikai szerződés érdelmében megkapja a legfrissebb specifikációjú motort a Mercedestől, illetve néhány felfüggesztésbeli elemet a Williamstől, az újonc Haas pedig a rendkívül szoros együttműködés okán szinte a Ferrari B-csapatának mondható.

„Lényegében elégedett vagyok” – nyilatkozta Kaltenborn. „Sok tekintetben visszatértünk a megszokott pozíciónkba, ám úgy vélem, rengeteg potenciál rejlik még bennünk, amelyet jövőre tudunk csak kiaknázni, így nem vagyok tökéletesen boldog. Jövőre jön a Manor az új motorbeszállítójával, valamint egy új csapat is, akik – ahogy a médiából megtudtuk – szoros kapcsolatot ápolnak egy nagycsapattal; nagyon nehéz lesz akár csak pontot is szerezni. Mindenképpen saját erőből kell majd ott lennünk, mert valóban nagy balszerencsének kell érnie a többieket ahhoz, hogy megkaparinthassuk a lepattanókat.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!