f1

2015.11.18. 17:32

Booth az F1-ben maradna?

A Manor leköszönő csapatfőnöke, John Booth továbbra is dolgozna a Forma-1-ben.

Tajthi Andrea

Korábban már beszámoltunk róla, hogy John Booth és Graeme Lowdon távozni készül a Manortól, mert nincsenek egy véleményen a tulajdonos Stephen Fitzpatrickkel.

Szezon után Booth hosszabb nyaralásra megy, s ez idő alatt dönt jövőjéről, hogy 38 év után folytatja-e a motorsportos tevékenységet,
"Nem feltétlenül van vége a Forma-1-nek számomra." - mondta a 60 éves Booth az Autosportnak. "Sosem lehet tudni. Egyelőre nincsenek terveim, de nem zárom ki a visszatérés lehetőségét."

A tavalyi csődeljáráskor megcsapta a szele, hogy lehet, hogy itt az F1-es szereplés vége, de elmondása szerint épp ez inspirálta a folytatásra.

"A kertészetbe temetkeztem, mikor új házba költöztünk, és ez nagyszerű is volt pár hónapig, hogy reggel felkelek, és úgy dolgozok, hogy egyáltalán nem gondolok az F1 politikára. De ebben nincs annyi szellemi kihívás, hogy távol tartson a munkától."

Azt is elismeri, hogy nehéz lesz megválnia csapatától.

"Voltak nagyon nehéz idők, és pár nagyon jó időszak is." - mondta Booth. "Nagyon büszke vagyok arra, amit elértünk. Nyilvánvaló, hogy a csúcs Monaco volt tavaly (mikor Jules Bianchi megszerezte a csapat első pontjait). Meg aztán azt is jó volt látni, mikor a két autó először kigurult a garázsból 2010-ben, Bahreinben. Az nagyon szép pillanat volt. Ugyanez volt a helyzet idén is, miután a télen problémáink voltak, és az elbocsátott srácok visszatértek. És ez kifizetődő volt. Csak felhívtam őket, ők pedig visszajöttek, annak ellenére, hogy a jövő teljesen bizonytalan volt."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!