f1

2015.11.14. 15:45

Egy perces néma csend a holnapi futam előtt

Megemlékezéssel indul a holnapi Brazil Nagydíj

Tajthi Andrea

Fotó: LAT Photographic/Williams F1

A tervek szerint a Brazil Nagydíj futama előtt egy perces néma csenddel tiszteleg majd a Forma-1 a párizsi terrortámadások áldozatai előtt.

Az FIA eleve tervezett volna egy kis megemlékezést a közúti balesetek halálos áldozataiért, ezt kötik majd össze a pénteki tragédia áldozataira való emlékezéssel.

"Már terveztünk valamit holnapra a közúti balesetekben elhunytak emlékére." - mondta az FIA elnöke, Jean Todt. "Naponta 3500 ember hal meg az utakon. Minden nap 30-szor annyi ember hal meg, mint amennyi most a párizsi gyilkosságok során. Ezért akartunk egy perces néma csendet tartani, de persze nem hagyhatjuk figyelmen kívül a Párizsban történteket sem."

Todt szerint azonban semmi kivételes dolgot nem kell tenni, pusztán azért, mert az FIA székhelye is Párizsban van.

"Nagy a zavarodottság, a horror, a párizsi támadás után, de ez a világon bárhol megtörténhetett volna." - mondta Todt. "Párizs a világ egyik nagy fővárosa, és nincs ok arra, hogy bármi kapcsolatot lássunk az FIA és a tragédia között."

"Reméljük ez nem fog újra megtörténni."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!