f1

2015.11.23. 12:22

King és Haryanto tesztelhet majd a Manorral

Jordan King és Rio Haryanto is részt vesz majd az F1-es teszten Abu Dhabiban

Tajthi Andrea

Fotó: Sam Bloxham/GP2 Series Media Service

Jordan King idén a GP2-ben versenyzett/versenyez, mellette pedig a Manor csapat fejlesztő versenyzőjeként is tevékenykedett, december 1-jén pedig ki is próbálhatja majd az MR03B-t.

"A GP2 európai fordulói megegyeznek az F1-es helyszínekkel, így könnyű volt összekapcsolni a versenyeimet a Manoros teendőkkel." - mondta King. "Austinban és Mexikóban azonban teljes mértékben elmélyülhettem az F1-es környezetben és sokat tanultam a pályán és pályán kívüli munkáról. Természetesen alig várom már, hogy  vezethessem az MR03B-t."

King mellett azonban Rio Haryanto és lehetőséget kap majd. Az indonéz versenyző szintén a GP2-es mezőny tagja, és ő már vett részt F1-es teszteken a Virgin és Marussia csapatoknál 2010-ben és 2012-ben.

"Nagyon várom már, hogy visszatérjek a csapathoz az abu dhabi teszten." - mondta Haryanto. "Most sokkal felkészültebbnek érzem magam a tesztre, és egy versenyképes GP2-es szezon után alig várom, hogy megmutassam, mennyit fejlődtem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!