f1

2015.11.05. 08:34

Mateschitz: A kurázsit és csapatszellemet nem lehet pénzért megvásárolni

Egyelőre versenyképes motor nélkül várja a következő évet a Red Bull, kérdés, hogy így megéri-e maradniuk.

Kovács Noémi

Fotó: Tajthi Andrea

A milton-keynes-i és faenzai alakulatok tulajdonosa, Dietrich Mateschitz egyelőre elég kilátástalannak látja csapatai helyzetét, hiszen az már biztosnak tűnik, hogy jövőre sem lesz versenyképes motorjuk - már ha maradnak a sportágban.

"Újabb két-három héttel toltuk ki a határidőt (arra, hogy motort találjunk - a szerk.). A helyzet nagyon egyszerű. Sehogy sem jutunk versenyképes motorhoz, mert a riválisaink attól félnek, hogy gyorsabbak lennénk velük, mint a gyári alakulatok. Azonban ez az első alkalom, amikor nincsenek más alternatíváink." - mondta Mateschitz hozzáfűzve. - "A kurázsi és a csapatszellem olyasmi, amit nem tudsz megvásárolni"

Egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy a Ferrari, a Honda és a Mercedes egyaránt visszautasította a Red Bull megkeresését, bár a Scuderia abba még belemenne, hogy a Toro Rosso-t 2015-ös motorokkal lássa el, míg a Honda bár hajlana a megegyezésre, elvileg Ron Dennis vétójoga meggátolja a két cég együttműködését. Ráadásul az a forgatókönyv is megdőlni látszik, hogy a következő évet még a Renault-val húznák ki - akár a franciáktól érkező "névtelen" motorral -, de Mateschitz szerint ez teljességgel elképzelhetetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!