f1

2015.11.22. 18:27

Rossi jövőre is a Manorral versenyezne az F1-ben

Az amerikai pilóta szerint F1-es kilátásai még sosem voltak olyan jók, mint most.

Kovács Noémi

Fotó: Tajthi Andrea

Alexander Rossi az idei Forma-1-es évad végén csatlakozott a Manor istállóhoz egy 5 versenyre szóló megállapodás keretében, melynek utolsó futamára a Brazil Nagydíjon került sor. Azonban eredményei alapján az amerikai versenyző arra számít, hogy nagy eséllyel pályázhat egy teljes évre szóló szerződésre a Manornál.

„Mindig nehéz az évad háromnegyedénél csatlakozni a mezőnyhöz. Azonban különböző szituációkban, más és más időjárási körülmények és környezeti feltételek között konzekvensen a másik versenyző előtt lenni mindenképpen pozitív dolog. Utólag visszanézve mindig azt gondolom, hogy „igen, ezt csinálhattam volna jobban is”, de kívülről szemlélve a dolgot, úgy vélem, hogy jó munkát végeztem és bizonyítottam, hogy több mint alkalmas vagyok arra, hogya Forma-1-ben legyek és ezen a szinten versenyezzek.” – kezdte az amerikai pilóta az Autosportnak adott interjút.

„Ami az esélyeimet illeti, magabiztos vagyok. Ahogy mondtam, nagyon jó munkát végeztem az autóban, mindig kihoztam a maximumot a hétvégékből, ezzel biztosítva magamnak a legjobb lehetőséget a továbblépésre. Ami a jövő évet illeti, az idei GP2-es eredményekkel együtt nagyon erős pozícióban vagyok. Szerencsés helyzetben vagyok, hiszen nem csak egy bajnokságban versenyezhettem, hanem más kategóriában is lehetőséget kaptam, nagyon boldog vagyok, amiért mindezt megtapasztalhattam. Hogy ez jelen pillanatban mit jelent, nem tudom, mivel rengeteg srác van versenyben két ülésért. Azonban jó kapcsolatom van a csapattal, már remek lenne velük maradni.” – fűzte hozzá Rossi, akinek komoly sansza van arra, hogy a GP2-s bajnokság szezonzáró abu dhabi-i versenyhétvégéjén begyűjtse a széria második helyét összetettben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!