f1

2016.01.20. 12:42

Az FIA jó pálda akar lenni más sportágak előtt is

Könyvvizsgáló céggel vizsgáltatja Todt az FIA-t.

Tajthi Andrea

Fotó: Motorsport Csatorna

Jean Todt felkért egy könyvvizsgáló céget, hogy vizsgálják át az FIA iratait majd adjanak tanácsot, ha szükséges, annak érdekében, hogy biztosan ne legyenek kétes ügyeik, tekintve, hogy több más sportágban is botrány kerekedett ki a közelmúltban.

Több sportág irányító testülete is botrányba keveredett: a FIFA esetében korrupciós ügy bukott ki, míg az IAAF esetében drogbotrányról hallani, a tenisz terén pedig eladott meccsek gyanúja kavarta fel az állóvizet.

Az FIA azt szeretné bebizonyítani, hogy ilyesféle problémák nem merülnek fel a motorsportban, sőt példát lehet venni róla.

"Sajnos pár globális sportszervezet problémákba ütközött és én csak sajnálni tudom őket." - mondta Todt. "Az FIA elnökeként az a feladatom, hogy egy példamutató szervezetet irányítsak."

"Azt kell, hogy mondjam, nagyon büszke vagyok minden emberre, aki közreműködik ebben."

"Úgy érzem, ha a kiválóság a cél, mindig meg tudod próbálni jobban csinálni, szóval megkértem egy könyvvizsgáló céget, hogy vessen egy pillantást a szervezetünkre, és ha indokoltnak látják, adjanak tanácsot nekünk a további fejlődéshez."

Ennek ellenére az F1-nek még folyamatban van egy ügye az EU Bizottsággal, miután a Force India és a Sauber panaszt tett a bevételek egyenlőtlen, "inkorrket és törvénytelen" elosztása miatt."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!