f1

2016.01.29. 14:00

Marko szerint a Renault-nak a Red Bullra kellene koncentrálnia

Helmut Marko szerint a Renault-nak a gyári csapata helyett a Red Bullt kellene segítenie 2016-ban.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

A Lotus téli felvásárlását követően a Renault máris a győzelmekre hajt a régi-új gyári csapattal. A nagy haditerv részleteit csak a február harmadikai csapatmegbeszélésen jelentik be, annyi azonban bizonyos, hogy a franciák mindent megtesznek a sikerért. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint azonban a Renault csak az idejét pocsékolja ilyen rövidtávú tervekkel, és okosabban tenné, ha a (még) Pastor Maldonado-Jolyon Palmer felállással versenyző csapat helyett inkább a Daniel Ricciardo-Daniil Kvyat páros és a Red Bull támogatásába ölné idejét és energiáját.

„Ha a Renault okosat akarna húzni, mögénk állnának” – nyilatkozta Marko a Salzburg Nachrichtennek. „A jelenlegi csapatukkal és versenyzőikkel semmit nem fognak elérni.”

Maldonado helye viszont korántsem biztos a Renault-nál, miután a PDVSA szponzori támogatása problémákba ütközött. A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy Maldonado helyét a volt McLaren-pilóta, Kevin Magnussen veszi át; sokáig nem kell várnunk a végleges pilótafelállásra, mivel minden bizonnyal a szerdai ülésen ezt is bejelentik.

Marko továbbá úgy véli, 2016 elején semmilyen nagyobb változásra nem kell számítani; az F1-ben uralkodó szigorú fejlesztési szabályok miatt ugyanis még mindig a Mercedes marad a listavezető csapat, míg a többieknek komolyan igyekezniük kell, ha el akarják kapni a németeket.

„Ha semmilyen változás nem történik, a Mercedes ismét dominálni fog” – folytatta Marko. „A szabályok jelenleg úgy vannak összerakva, hogy szinte lehetetlen utolérni őket.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!