f1

2016.01.03. 21:00

Newey szerint a Toro Rosso és a McLaren veszélyes lehet 2016-ban

Adrian Newey úgy véli, komoly fenyegetést jelenthet számukra a Toro Rosso és a McLaren

Komenda Vivien

A Red Bull csapatának egyik kulcsembere, Adrian Newey úgy véli, komoly fenyegetést jelenthet számukra a Toro Rosso és a McLaren a következő szezonban, amennyiben a Renault nem tesz jelentős előrelépést.

Habár a csapat az év elején új motorpartnert keresett, végül maradt a Renault tápegységnél 2016-ban is. A 2014-es szabályváltozások után a Renault teljesítménye és megbízhatósága visszaesett, Newey pedig attól tart, a tavalyi Ferrari motorral induló Toro Rosso, és a Hondától komoly előrelépést váró McLaren 2016-ban a gyengélkedő motoros Red Bull elé ugrik.

„A testvércsapatunk, a Toro Rosso a 2015-ös Ferrari motorral könnyen elénk kerülhet.” – fogalmazott a Motorsport.com-nak. „Úgy, mint a Honda, amely nagyot léphet előre.”

„Az idei problémáikat könnyen tudják orvosolni a télen, ezért úgy gondolom, nagy előrelépést tehetnek.”

Newey továbbá reméli, hamarosan változásokat láthatunk a Forma-1-ben, melyek eredményeként egyenlő feltételekkel versenyezhetnek a csapatok – már ami a motorokat illeti.

„A következő szezon nagyon nehéz lesz számunkra. Sok múlik ezen az éven – hogy mi történik 2017-ben és azután.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!