f1

2016.02.19. 08:35

A Williams váratlanul bemutatta az FW38-ast!

Derült égből, itt az új autó Grooveból

Vámosi Péter

Fotó: Williams F1

Az új Williams Mercedes FW38-ast a mai napon leplezte le a csapat, pedig csak jövő hétre várta mindenki, az első tesztre Barcelonába. Harmadik sikeres évét kezdi meg a híres piros-fehér-kék csíkokkal tarkított Williams Martini Racing a Forma-1-ben, és miután 2015-ben harmadik lett az istálló nagy reményekkel vágnak neki az idei évnek.

Sir Frank Williams, csapattulajdonos: "A Williams elkezdett visszakapaszkodni az élre, miután tavaly és előtte is harmadik erő a mezőnyben. Ez egy remek eredmény számunkra, meg azoknak akik velünk tartanak. Szeretjük a kihívásokat, és továbbra is eltökéltek vagyunk, csak a győzelem az ami megfelel nekünk. Egy nagyon stabil csapattal indulunk neki 2016-nak, Felipe és Valtteri is már a harmadik évüket töltik velünk. Jól tudnak együtt dolgozni, mindketten gyorsak és megbízhatóak. A technikai csapatunk is maradt, és ez lehet az egyik előnyünk hogy az egyik legjobb mérnöki állománnyal rendelkezünk a rajtrácson. Sűrű napok elé nézünk, jönnek a tesztek hetei, és az első verseny előtt minél többet meg akarunk tanulni a csomagunkról, hogy az autónkat a legfinomabbra tudjuk majd behangolni. Melbourneig várnunk kell, hogy pontosan lássuk azt, hogy hol is állunk, de bízom benne hogy a kemény munka a téli szezon alatt meghozza a gyümölcsét."

Felipe Massa hozzátette: "Az, hogy harmadikok voltunk a csapatok bajnokságában az elmúlt két évben, az egy remek eredmény, és nőttek is az elvárások - ebből építkezek az új szezonra. A gyárban nagyon komolyan dolgoztak az új autón, és sok időt fordítottak arra, hogy mely területeken kell fejlődnünk. Nagyon bízok a Williamszben, és várom már, hogy az FW38-as volánja mögé üljek, és hogy miképp teljesít az autó. Örömmel tölt el az is, hogy egy újabb évig Valtteri lesz a csapattársam. Nagyon tehetséges, és sokat tesz a csapat sikereiért."

Valtteri Bottas már a negyedik szezonját tölti a Forma-1-ben a Williamsszel: "Ez mindig is egy érdekes és izgalmas időszaka az évnek, amikor van már egy új autónk, és alig várjuk hogy a pályán is kipróbálhassuk azt, hogy megtudjuk mennyire gyors és milyen érzés vezetni. Jó téli szezonunk volt, és amit láttam, abból azt gondolom, hogy jó irányba mentünk el az autó fejlesztésével. A jövő heti teszten már megnézhetjük, hogy mennyit javultunk az utolsó tavalyi verseny óta. Összességében az FW38-as fejlesztése pozitív irányba ment, lássuk, hogy mit tud a pályán! Tudnunk kell nyerni versenyeket ezzel a csapattal, és ez az, amire mindig is törekszünk. Biztos vagyok benne, hogy mindannyian fejlődtünk, és hogy még jobb eredményekért leszünk harcban idén. Mindenkinek köszönöm a munkát a gyárban, és hogy keményen dolgoztak télen azért, hogy készen legyünk az autóval."

Claire Williams, csapatvezető helyettes zárja a sort: "2016-ban szerintem komoly verseny alakulhat ki a Forma-1-ben, és több erős csapat is harcban áll majd a bajnoki címért. Biztosak vagyunk abban, hogy előreléptünk a téli szünetben, és hogy az FW38-as egy olyan fejlesztés, ami tovább hordozza az FW37-es erősségeit, ugyanakkor kijavítottuk pár hibáját is. Korábban is kezdtünk el dolgozni az új autón mint azt szoktuk, és reméljük, hogy ez az extra fejlesztés kifizetődő lesz. Az autó, amit ma bemutattunk, természetesen még nem a végleges. Még tervezünk Melbourneig újításokat bevetni, és folyamatos fejlesztésekkel készülünk a szezonra. A 2016-os esztendőt a Williams egy erős csapatként kezdi meg. Nagyszerű a csapatunk, olyan emberekből állunk, akik az elmúlt két évben már megtapasztalhatták az eredményesebb oldalunkat. Erre kell építenünk, és vissza kell vinnünk a csapatot oda, ahová azt gondoljunk mindannyian, hogy tartozik."

Az FW38-as először február 22-én lép először pályára, majd márciusban folytatódik a tesztsorozat. Az idei első verseny, az Ausztrál Nagydíj március 20-án lesz.

A képgaléria megtekintéséhez kattints az alábbi képre!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!