f1

2016.02.29. 12:37

Alex Lynn továbbra is a Williamsnél

A brit pilóta megtartja fejlesztőversenyzői pozícióját a grove-i istállónál.

Kovács Noémi

Fotó: Malcolm Griffiths/Williams F1

A 2014-es GP3-as bajnok tavalyi eredményeinek köszönhetően tarthatta meg pozícióját a Williams istállónál, ahonnan azonban mind Susie Wolff, mind Adrian Sutil távozott. Lynn még a tavalyi év elején igazolt a Williamshez a Red Bull junior programjából, ahol akkoriban már nem látta biztosítottnak az előrelépési lehetőséget. Tavaly F1-es elfoglaltságai mellett a GP2-ben versenyzett, ahol hármas holtversenyben hatodikként zárta bemutatkozó szezonját.

"Nagyon örülök, amiért az idei szezon során folytathatom fejlesztő versenyzői feladataimat a csapattal és továbbra is rendkívül hálás vagyok a folyamatos támogatásukért. Élvezem, hogy a tavaly elvégzett kemény munkára építkezhetem, folytathatom a Forma-1-es autó fejlesztésének segítését és újabb ismereteket gyűjthetek a Williams csapat belső működéséről mind a technikai, mind az emberi oldalról nézve." - kezdte a brit pilóta.

"A csapat támogatását élvezve, a fő fókusz az idei szezon során a GP2-s címért való harcon lesz. Mindenképpen be akarom bizonyítani magamnak, hogy teljes értékű, kiforott F1-es versenyző lehetek valamikor, a nem túl távoli jövőben." - tette hozzá Lynn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!