f1

2016.02.21. 09:51

Alonso és Button elszántan tekintenek előre

Bíznak a pozitívabb szezonban a McLaren versenyzői

Tajthi Andrea

Fotó: McLaren

Lelepleződött ma a McLaren 2016-os versenygépe, az MP4-31 is.

A tavalyi sikertelenség után a csapat előrelépésben bízik, noha kívülről nem sok változás látszik az autón.

"Alig várom, hogy az MP4-31-es volánja mögé ülhessek holnap." - idézi Buttont a Motorsport.com. "Minden Forma-1-es versenyzőnek szüksége van a téli szünetre, de én izgatottan várom a 2016-os szezont, és azt kell mondjam, hogy az új McLaren-Honda MP4-31 igazán jónak tűnik. Sőt, miután eltöltöttem egy kis időt a McLaren Technology Centre-ben, elmondhatom, hogy tapintható a pozitív energia, annak ellenére, hogy komoly kihívás előtt állunk."

"Tény, hogy elképesztő mennyiségű munka van az MP4-31 fejlesztésében, és ez mérhetetlenül büszkévé tesz engem, ez hitet és motivációt ad az új szezonra."

Sok pletyka volt már arról, hogy Fernando Alonso meddig viseli majd el a sikertelenséget, jelenleg azonban a spanyol versenyző pozitívan tekint előre.

"Egy új szezon kezdete mindig különleges érzés, várakozással teli. Ebben az évben sincs ez másként: izgatottan várom az indulást." - mondta Alonso. "Tavaly sok figyelmet kapott a McLaren-Honda, mivel az volt a megújult partnerség első éve. Trükkös egy szezon volt mindannyiunk számára, de pokolian sokat tanultunk."

"Valójában az egész autó gyönyörű, különösen szép aerodinamikai szempontból, szerintem, és 100%-ig készen állok a kihívásra."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!