f1

2016.02.03. 20:17

Carmen Jorda szerepe egyelőre még nem tisztázott

A Renault szerdai bejelentése után még nem született döntés a spanyol versenyzőnő pozíciójáról.

Kovács Noémi

Fotó: Lotus F1 Team

A február 3-i sajtótájékoztató után hivatalossá vált a Renault Sport Formula-1 Team versenyzői felállása: 2016-ban a Kevin Magnussen - Jolyon Palmer páros áll majd rajthoz az enstone-i istálló kötelékében, míg a tartalékos a regnáló GP3 bajnok, Esteban Ocon lesz.

A sajtótájékoztatón jelen volt a spanyol származású Carmen Jorda is, aki tavaly tesztpilóta volt az akkor még Lotus F1 Team névre hallgató alakulatnál. Azonban már a Gerard Lopez vezette gárda is csupán „női pilóta” hírnév miatt alkalmazhatta Jordát, aki a GP3-ben eltöltött 3 szezonja (2012-2014 között) alatt egyszer sem volt képes arra, hogy pontot szerezzen a kategóriában.

Ennek ellenére, úgy tűnik, hogy az ismét gyári csapattá avanzsáló Renault is számol Jordával, bár a gpupdate.net-nek sajtószóvivőjük elárulta, hogy egyelőre még nem eldöntött, milyen szerepkörben marad a 27 éves versenyzőnő az istállónál.

„Carmennek szerepe lesz a Renault Sport Racingen belül, de ennek pontos mibenlétét még nem döntöttük el.” – mondta el a sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!