f1

2016.02.11. 10:07

Jorda szerint elég szemét kijelentés, hogy 12 másodperccel lassabb lett volna

Az az érzésünk, hogy nem lesznek barátok Sorensennel

Vámosi Péter

Fotó: Lotus F1 Team

Carmen Jorda, aki jelenleg is a Renault fejlesztő versenyzője kiakadt azon, hogy még a Lotus protezsáltjaként Marco Sorensen azt állítja, hogy 12 másodperccel lassabb lett volna nála az enstone-i csapat szimulátorában. A GP2-ben és Formula Renault 3.5-ben és számtalan junior szériában is is futamgyőztes Sorensen akkor csatlakozott a Lotushoz mint tesztpilóta, miután két évet volt a versenyzőjük a WSR-ben. A dán pilóta a GP2-ben próbálkozott utoljára még 2015-ben a Carlin csapatával, de eredménytelenül, így a WEC felé vette az irányt. Ugyanakkor kiosztotta egy dán napilapnak adott interjúban Carmen Jordát, aki tavaly csatlakozott az akkor még arany-fekete csapathoz. "12 másodperccel volt lassabb nálam, mégis minden lehetőséget ő nyert meg." - volt az állítás.

Jorda azonban elutasítja Sorensen állításait, és ezt a spanyol AS-nek mesélte el: "Őszintén szólva azt sem tudom, hogy ki ő. Egyszer sem láttam Enstoneban. Tavaly már nem is volt a csapat tagja. Arra kérném, hogy a saját karrierével foglalkozzon. Nem gondolom, hogy az a célravezető, hogy a saját eredményeit úgy emelje ki, hogy közben másokat is felhasznál, konkrétan többek között engem."

Carment különösen bosszantja, hogy Sorensen csak becsülgeti a köridőket, ugyanakkor azt állítja, hogy valójában egy másodpercen belül volt a Lotus tavalyi élpilótájától, Romain Grosjeantól a szimulátorban. "Hihetetlen, hogy ezt mondta (Sorensen) . Tavaly alig maradtam el Grosjeantól, többé-kevésbe egy másodpercre voltam tőle. Ha hisztek Sorensen számainak... akkor ha van valaki, aki 11 másodperccel jobb mint Romain, biztos vagyok benne, hogy az összes csapat akkor a Forma-1-ben szerződtetni akarná!" - szúrt vissza a spanyol versenyzőnő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!