f1

2016.02.23. 07:48

Megbukott Arai, vezetőt cserél a Honda F1-es részlege

Elfogyott a japánok türelme, márciusban már új vezető irányít majd

Vámosi Péter

Fotó: McLaren

Már csak pár napja van hátra jelenlegi posztján Yasuhisa Arainak, mert a Honda átszervezi a Forma-1-es programját. Arai azóta állt a projekt élén, mióta a japán gyártó egyértelművé tette, hogy a McLaren kizárólagos partnereként visszatérnek a királykategóriába. A frigy azonban a várakozásokat jelentősen alulmúlta, hiszen egy pocsék szezont élhettek meg együtt 2015-ben. A Honda egész télen dolgozott a motoron, fontos alkatrészeket terveztek újra, és bíznak benne, hogy így már a McLaren is előrébb tud lépni majd az értékelésben idén.

A téli szünetben tett erőfeszítések ellenére az eddigi vezetőnek azonban mennie kell. Erre pedig már a Honda igazgatótanácsa is rábólintott, sőt komolyabban hozzá mernek nyúlni az eddigi szervezethez. A Forma-1-es program élére Yusuke Hasegawa-t nevezik ki, míg a többi motorsportos aktivitásért a jövőben Kenji Ohtsu felel majd aki eddig a kutatás és fejlesztési részleget vezette. Az átmeneti időszakban Arai tanácsadóként marad a cég alkalmazásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!