f1

2016.02.29. 12:15

Ocon: A DTM jobban felkészít az F1-re, mint a GP2

A francia pilóta a GP3-as bajnoki cím után a DTM-be akarta áttenni a székhelyét.

Kovács Noémi

Fotó: Renault Sport

Kivételes helyzetben van a 19 éves versenyző: amellett, hogy a Mercedestől a Renault-hoz került egy évre kölcsönbe tartalékversenyzőként, még a DTM-ben is versenyzői üléshez jutott a Mercedes ART csapatánál. Itt a szintén Mercedes protezsált Pascal Wehrlein ülését örökölte meg, aki a Manor istállótól kapott lehetőséget a Forma-1-es bizonyításra.

"Nagyon keményen hajtottam, hogy megkapjam azt az ülést. A DTM nagyszerű széria, igazán profi és roppant magas színvonalú. Végeredményben a DTM brandért végezzük a munkát, és rengeteg ember vesz részt benne. Éppen emiatt akartam a GP2 helyett a DTM-ben versenyezni. Sok emberrel dolgozunk együtt és szerintem ott többet lehet fejlődni. Számomra ez jobb felkészülés, mint a GP2." - kezdte a 19 éves pilóta a GPUpdate.net-nek adott interjúját. És hogy a korlátozott tesztnapok ellenére mi Ocon idei célja?

"Gyorsan olyan sokat tanulni, amennyit csak tudok, hogy győzelmekért harcolhassak, polet szerezzek és erős évet teljesítsek. Talán nem reális, ha azt mondom, hogy a győzelem a célom - mindig ezt mondom. De ez egy nagyon kemény bajnokság, így szimplán fejlődni akarok. Nehéz lesz újoncként egyből felvenni a tempót, de nem azért megyek oda, hogy csak egyszerűen ott leygek. Az élen akarok lenni, és ha a végén mégis meg tudnám nyerni a bajnokságot, az csodálatos lenne!" - tette hozzá Ocon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!