f1

2016.03.05. 11:11

A végleges McLaren csak Melbourne-ben mutatkozik be

Miután a legújabb alkatrészek nem készültek el időben, a McLaren csak Ausztráliában mutatja be az MP4-31 versenyváltozatát.

Gyimesi Brigitta

Fotó: McLaren

A wokingi istálló remélte, hogy pénteken tesztelni tudja az új szárnyat, padlólemezt és orrkúpot Barcelonában, azonban a tervezett fejlesztéseknek csak a töredéke érkezett meg időben a pályára. Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója megerősítette, hogy a csapat nem a végleges 2016-os csomaggal tesztelt.

„Nem a teljes 2016-os specifikációval köröztünk, mert kissé elcsúsztunk a programmal” – mondta Boullier. „Ez azzal jár együtt, hogy Ausztráliában több új elemmel fogunk megjelenni a pályán, amelyeket itt sajnos nem tudtunk időben kézhez kapni. De ezzel kell együtt élnünk.”

Habár az új alkatrészek nem érkeztek meg időben, Boullier kijelentette, a McLaren ütemtervében nem keletkeztek nagyobb problémák emiatt.

„Nem, nincsen semmi baj” – tette hozzá. „Kissé túlzottan is ambiciózusak voltunk. Ha túl sokat akarsz egyszerre elérni, néha nem jön össze. Nincsen semmi probléma, minden rendben zajlott; egy napot elvesztettünk ugyan, de ez ellen nem tudunk mit tenni. Néha megesik az ilyen; igyekszünk a határainkat feszegetni és elérni a maximumot. Az aerodinamikai részlegnek minél több időt akartunk adni, hogy fejleszthessék a csomagot, így viszont csökkentened kell a termék legyártásához szükséges időkeretet. Amikor pedig valami becsúszik, máris lemaradsz a saját tervedhez képest. Nem nagy gond, nincs drámázás, nincs krízishelyzet sem. Ez minden nap és minden versenyen előfordul őszintén szólva.”

A kisebb csúszás ellenére Boullier szerint a McLaren pozitív két hetet zárt; a csapat tisztes mennyiségű kört tudott megtenni.

„A rendelkezésünkre álló napok legtöbbjén legalább a pályán tudtunk lenni, ami remek hír” – folytatta a francia. „A kasztni szempontjából fontos volt, hogy az összes rendszert ellenőrizni tudjuk, amire tavaly nem volt lehetőségünk. Számunkra ez jó teljesítmény volt, és úgy vélem, egy megbízható autóval vágunk neki a szezonnak. Az önbizalmunk mindenképpen nagyobb, és ez még csak a kezdet. Ezután még többre is lehet számítani – az alap rendben van, az elkövetkező hetekben pedig még nagyobb teljesítményt fogunk kifacsarni belőle.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!